Segítség az e-bolt adminisztrációhoz
ECGI V20

Adminisztrátori jelszó módosítása:

Az adminisztrációhoz szükséges jelszó az áruház első megnyitásakor: "Jelszó"
Ezt javasoljuk az Ön által megválasztott, maximum 8 karakterből álló jelszóra megváltoztatni.

A jelszó cseréje után a következő műveletnél az admin felület ismételten kérni fogja a belépést, az új jelszóval.

Figyelem!!

Adminisztrációs jelszavát jól jegyezze meg, mert elvesztése esetén csak külső segítséggel fog tudni hozzáférni az adminisztrációs menühöz új jelszó beállítása céljából. Ha ez mégis bekövetkezne, forduljon ahhoz, akitől az áruházat vásárolta, vagy béreli.

Üzlet arculat beállítása:

Az üzlet megjelenése (szinek, betűtípusok, stb...) testreszabhatóak ebben a menüpontban. A menüpont minden értékhez eligazitást nyújt. Csak a módosítandó értékeket kell beállítani a listában, majd a beállítások a lista alján lévő 'MÓDOSÍT' gombbal rögzíthetőek.
Ehhez a funkcióhoz javasoljuk az üzlet vásárlói oldalát egy másik böngészőablakban megnyitni, és módosítás után az ablakban a "FRISSÍTÉS" gombra klikkelve látható az eredmény.

Az MS Internet Explorert használók figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy az Explorer néhány verziójának egy sajátos, szabványtól eltérő jellemzője miatt a design átalakításakor az előtér és háttérszínek változása bizonyos esetekben csak az Explorer helyben tárolt tartalmának törlése után jelenik meg.
Ez az Explorer "Eszközök" -> "Internet beállítások" menüpontjában, az "Általános" fülön lévő "Ideiglenesen letöltött fájlok" rész "Fájlok törlése" gombjával lehetséges. Erre akkor van szükség, ha az arculat átállításával az új színek nem jelennek meg frissítés után.

weblapszerkesztésben járatosaknak:

A színkódok RBG formátumban, '#' nélkül írhatóak be. A beviteli mezők segítségével a bolt arculata egyszerűen egy meglévő designhoz igazítható

Aki nem járatos a weblap szerkesztésben, annak külön szín és betűtípusválaszték áll rendelkezésre, hogy ki tudja választani a megfelelőt.

A design természetesen bármikor átrendezhető.Üzletlogo feltöltése / cseréje:

Az üzlet bal sarkában lévő logo bármilyen, maximum 20KB nagyságú .gif kép lehet, mely ebben a menüpontban cserélhető. A kép szélességi mérete ne legyen több ~200 pixelnél, mert ennél nagyobb szélesség a bolt bal oldali menüjét megnöveli, a listázásra szolgáló területet lecsökkenti.


Feltöltés árulista fájlból:

Az e-bolt árufeltöltésére szolgál. A mintaként elkészített .txt fájlt innen töltheti le:
<aruk.txt>
Ezt saját számítógépén táblázat - vagy adatbáziskezelővel megnyitva, az előre elkészített fejlécek és példák alapján kitöltheti az árucikkek adataival, és ezután az admimisztrációs menüben a "Terméklista feltöltése/frissítése árulista fájl feltöltésével" menüpont segítségével feltöltheti az üzletbe. Az árulista fájl kezelésére, szerkesztésére vonatkozó segítség itt található
 

A szofver kezeli a korábbi "arulista.dbf" fájlt is, de a jelenlegi fájl könnyebben kezelhető és lényegesen több szolgáltatást nyújt.

Képek kapcsolása termékekhez.
A képek kezeléséről a tudnivalók a következők:
minden termékhez a listában egy kicsi, a részletes nézetben egy nagy kép tartozhat. Mindkettő tetszőleges méretű lehet, javaslatunk a kisképre ~max100*max100 pixel, a nagy képre ~max400*max400 pixel. Ügylejen a fájlméretekre, ilyen képnagyság esetén a kisképnek ~5KB, a nagynak 5-50KB között kell lennie. (Az ennél lényegesen nagyobb fájlméretek hosszú megjelenítési időt, a lényegesen nagyobb képméretek kisebb felbontású monitornál a design felborulását eredményezik)
A képek neve a következőképpen alakul:
A kép megjelenítéséhez szükséges információt a program az árulista fájl KEP mezőjéből veszi. (ez a 12. mező).
Képek megjelenítése két féle módon lehetséges

Külső címről behívott képek:

A KEP mező értékének a kép teljes elérési újtját kell megadni, pl:
http://enszerverem.hu/kepek/enkepem1.jpg
Ügyeljen arra hogy az elérési utat pontosan írja be!
A szofver nem ellenőrzi a külső szerveren meglévő képek elérhetőségét, ezek megléte az ön felelőssége.
fotoKülső szerveren lévő kép megadása esetén a lista nézetben egy ilyen ikon jelzi hogy részletes nézetben a termékről kép található.
 

Feltöltött képek:

A KEP mező értéke a fájlnév, kiterjesztés nélkül.
A program az ott megadott értékből, jpg, gif vagy png kiterjesztéssel képzi a képfájl nevét. A kiskép nevét ugyan így, '_tn' utótaggal bővítve.

A kép neveként csak olyan karaktereket adjon meg, melyek UNIX rendszeren fájlnévként értelmezhetőek, vagyis az angol abc kis vagy nagybetűit, számokat, '_' aláhúzás karaktert. Ügyelejen arra, hogy a képek fájlnevei ezzel pontosan egyezzenek.
Ne használjon ékezetes fájlneveket, és szünetek sem megengedettek a fájlnevekben.

(A windows a fájlneveknél a kis és nagybetűket nem különbözteti meg következetesen, és megengedi az ékezeteket és szüneteket is.)
A kiterjesztésnek mindig kisbetűvel írt .jpg/.png/.gif -nek kell lenni, nem használható a nagybetűs (.JPG/.PNG/.GIF) és a négy karakteres (.jpeg) kiterjesztés sem.
Egy példával illusztráljuk:
KEP mező értéke a terméknél:
a1234

nagykép neve:
'a1234.jpg' vagy
kiskép neve:
'a1234_tn.jpg'
A nagyképekből a kisképek sok 'batch' műveletre képes képszerkesztő programmal automatikusan is generálhatóak.
A korábbi (V1.xx) szoftver esetében a kisképek neve fordítva 'tn_a1234.jpg' formában szerepelt. Ezt módosítottuk, mivel a _tn megkülönböztetés a fájlnév végén jobban áttekinthetővé teszi a képkönyvtárat az Ön gépén is. A képkezelőbe belépve a régi, 'tn_' kezdetű fájlokat a képkezelő automatikusan átnevezi az új formátumúra, javasoljuk hogy ezt tegyem meg Ön is a saját gépén, ez általában fájl vagy képkezelő programokkal egy műveletben elvégezhető.

A kép megjelenés opcionális, vagyis ha az árulista fájl KEP mezőjében ön megad adatot akkor a program megpróbálja elérni az adathoz tartozó kis és nagy képet. Ha mindkettő létezik akkor a listában a kicsi, a részletes nézetben a nagy kép jelenik meg.
Ha csak kis képet talál akkor azt illeszti be a listába és a részletes nézetbe is.
fotoHa csak nagy képet talál akkor a lista nézetben egy ilyen ikon jelzi hogy részletes nézetben a termékről kép található. Egyszerre maximum 4 képet tud feltölteni. A négy kép összes fájlmérete a 200KB-ot nem lépheti túl.
Ha az áruházba ennél lényegesen több képet kíván egyszerre feltölteni vegye fel a kapcsolatot cégünkkel és ezt megtesszük Önnek, a program ilyen irányú fejlesztése már folyamatban van.
A korábban feltöltött képek frissítése, módosítása az adott terméknél az új képfájl azonos néven történő feltöltésével végezhető, az új képfájl felülírja a régit.

A képkezelő a feltöltött képfájlokról összesítőt készít, melyben tájékoztatja Önt az árulista fájl és a feltöltött képek eltéréseiről, és lehetőséget ad a feleslegesnek tűnő vagy hibás néven feltöltött fájlok megtekintésére, átnevezésére vagy törlésére.
Kérjük ne tároljon felesleges képeket itt, ezt időszakosan felülvizsgálja áruházunk adminisztrációs szoftvere.


Szállítási feltételek és egyéb szöveges vásárlói információk:

Ezek a bolt "Szállítási feltételek" menüpontjából érhetők el. Javasoljuk, hogy ebben térjen ki a szállítás és fizetés módjára, határidejére, és a vásárlói kifogások elintézésének módjára is.

Ezen kívül ehetőség van a bolt felső menűjében szöveges információ elhelyezésére is.

Mindkét helyen elhelyezhet html formázást, hivatkozásokat is a szövegben. Javasoljuk, hogy html hivatkozásokat úgy helyezzen el, hogy azok új ablakban nyíljanak meg, mert a bolt vásálás közbeni elhagyása a kosár tartalának elvesztésével jár!

Postaköltség:

Ön választhat, hogy a postaköltséget hogyan határozza meg:
- A mindenkori tényleges postaköltséget a vevő fizeti
- Postaköltség címén Ön egy előre meghatározott fix összeget számláz
- A postaköltséget Ön fizeti
Mindezeket vásárlási értékhatárhoz is kötheti.

Kedvezmények:

Ön megadhat a vásárlási értékhatártól függő kedvezményeket a teljes számla összegére, maximum 5 fokozatban.
A kedvezmény az akciós termékekre értelemszerűen nem vonatkozik!

Minimum rendelési érték:

Megadhat egy minimális (nettó) összeget. A bolt ez alatt az összeghatár alatt nem jeleníti meg a "Rendelés elküldése" gombot a kosárban, így biztosítva azt, hogy a vásárlók csak az értékhatárt elérve tudják rendelésüket elküldeni.Vásárlói adatok

Megtekintheti regisztrált vásárlóinak regisztrált adatait.Hírlevél küldése regisztrált vásárlóknak

Ne szalassza el azt a lehetőséget, hogy Ön rendelkezik vásárlóinak e-mail címével! Ebben a menüpontban egyszerűen küldhet levélben információkat összes vásárlója részére.